Referenties

Euroma

By 28 januari 2021 maart 2nd, 2021 No Comments

Euroma

Megaletters op gevel Zwolse smaakmaker

Signing Euroma

 

Realisatie: 2020
Opdrachtgever: Euroma & BBD bouwmanagement
Diensten: Leverancier van kruiden en specerijen

Het nieuwe hoofdkantoor van koninklijke Euroma in Zwolle, gespecialiseerd in kruiden en specerijen, is een geavanceerde locatie van 26.000 vierkante meter groot, met een magazijn van 27 meter hoog.

Reklatekst werd gecontracteerd om de huisstijl van Euroma te vertalen naar herkenbare signing en bewegwijzering.
Een omvangrijke klus, die van a tot z door Reklatekst is uitgevoerd.

Euroma_Content_1

Projectmanagement

Het project bestond uit verlichte gevelbelettering van 4,5 bij 30 meter, drie aangelichte stalen zuilen van vier meter
hoogte en circa honderd andere sign-elementen, zoals verwijsborden, docknummers, parkeerborden en veiligheidsborden.
Een project waar Reklatekst zo’n zestien maanden mee bezig was, van het eerste gesprek tot de laatste schroef.
Accountmanager bij Reklatekst Roel Moors: “Naast de productie en montage voerden wij het totale projectmanagement uit, beginnend bij de ontwikkeling van het locatieplan. Verder gaven wij advies met betrekking tot positionering, gewenste routing, maatvoering, materialen en bevestigingswijze.” Bij het ontwerpen van alle sign-elementen die hieruit volgden, is rekening gehouden met leesafstanden, verlichtingsniveau, kleurstelling en typografie.

Ophangconstructie

De grootste uitdaging was het aanbrengen van de verlichte gevelletters met een hoogte van 4,5 meter en een totale lengte van ruim 30 meter op het pand. Aangezien de grote doeklichtbakken te zwaar zijn om direct aan de gevel te ‘hangen’, vroeg de ophangconstructie om een doordacht systeem. Vandaar dat aan de binnenzijde van de gevel een nieuwe stalen constructie is aangebracht, waarbij het hoogste punt op circa 24 meter ligt. Moors: “Het grote oppervlak van de gevel is onderhevig aan thermische uitzetting door temperatuurverschillen en moet de ruimte hebben om te kunnen werken. Belangrijk is ook dat de kruiden en specerijen in de fabriek niet in aanraking komen met vocht. Daarom zijn aan de buitenzijde van de gevel luchten waterdichte ophangstrips gepositioneerd en gemonteerd aan de achterliggende stalen constructie. Dit ter voorkoming van afwijkende conditionering in de fabriek. Tussen de strip en de gevel is een rubberen band aangebracht om de thermische werking van de gevel op te kunnen vangen. Aan de achterzijde van de letters monteerden we contra ophangstrips, zodat we tijdens de montage van de letters deze veilig, snel, stabiel en exact konden positioneren en borgen.”

Euroma_Content_3
Euroma_Content_4