Referenties

Engie

By 30 april 2019 december 24th, 2019 No Comments
Engie

Engie

Hoofdkantoor Engie voorzien van nieuw logo

Engie

“Grootste nutsbedrijf ter wereld”

 

Realisatie: 2017
Opdrachtgever: Engie Nederland
Diensten: Services en energiebedrijf

ENGIE S.A., voorheen GDF SUEZ S.A., is een Frans multinationaal energiebedrijf dat opereert in de productie, onderhoud en distributie van elektriciteit en aardgas. Het is het grootste nutsbedrijf ter wereld na overname van het Britse International Power.

Nadat Reklatekst in 2012 al het GDF Suez logo op het ca. 80 meter hoge hoofdkantoor in Zwolle heeft mogen plaatsen, is opnieuw onze expertise gevraagd om de signing te vervangen voor de nieuwe naam Engie.

Engie
Engie

Zichtbaar vanaf de A28

Met behulp van diverse visualisaties heeft Reklatekst een grote rol gespeeld bij het bepalen van het juiste formaat, uitvoering en positionering. Ook het nieuwe logo moest namelijk weer goed zichtbaar zijn vanaf de snelweg.

De juiste herkenning:

  • Door een signing te plaatsen van 12 meter breed en 4 meter hoog.
  • Door een optimaal contrast te creëren om de signing overdag cyaan blauw uit te lichten en ’s avonds wit uit te lichten.
  • Eveneens zorgen de donkere zijkanten voor een goed contrast met de lucht.
  • Om het enorme logo op het dak te bevestigen, is er een constructie van meer dan 3000 kg geplaatst.

Naast de productie en montage hebben wij ook de gemeentelijke vergunningen aangevraagd.

3 keer is scheepsrecht

Om de signing op het pand van 80 meter hoog te hijsen, is er een torenkraan ingezet. Omwille van de veiligheid en het blokkeren van de toegangsweg met deze kraan, konden de werkzaamheden alleen in het weekend uitgevoerd worden. Nadat het plaatsen 2 keer is uitgesteld in verband met de weersomstandigheden (wind, sneeuw en ijs), werd het logo bij de derde poging succesvol naar boven gehesen en bevestigd op het dak!

Engie