Referenties

Delta Lloyd

By 15 december 2016 mei 1st, 2017 No Comments

Delta Lloyd

Nieuwe signage voor hoofdkantoor Delta Lloyd Amsterdam

Delta Lloyd

Realisatie: 2014
Opdrachtgever: Delta Lloyd
Diensten: Financiële dienstverlener

Reklatekst kreeg de opdracht om in Nederland (Amsterdam, Zwolle en Arnhem) de bestaande signage (lichtreclame en bewegwijzering) in de oude huisstijl te vervangen voor de nieuwe huisstijl.

Amsterdam

Het hoofdkantoor van de Delta Lloyd Groep in Amsterdam bestaat uit 3 kantoorgebouwen: De Mondriaantoren (31 verdiepingen en 120 meter hoog), Het Tooropgebouw en De Villa.

Verlichting

De keuze ging tussen een wit, inwendig verlicht LED systeem of een wit, opliggende gecontoureerde neonlijn. Van beide uitvoeringen zijn proefletters gemaakt en in het donker beoordeeld van grote afstand. Gekozen is voor de opliggende gecontoureerde neonlijn omdat deze verlichtingsbron geconcentreerder en intenser straalde in vergelijking met het inwendig verlichte LED systeem.

Omvang

De grootste sign heeft een afmeting van ca. 4 meter hoog bij 26,5 meter lang.

Kraan

Het Tooropgebouw bestaat uit 3 gebouwdelen. Om het achterste gebouwdeel te kunnen bereiken is een 200 ton telescoopkraan met JIB ingezet. Om de toegangsweg naar de parkeergarage niet op werkdagen te blokkeren, is besloten om de demontage van de oude signage en stalen constructies met beplating (6 volle containers) en montage van de nieuwe signage in het weekend uit te voeren.