Referenties

The Gallery

By 15 december 2016 mei 1st, 2017 No Comments

The Gallery

Lichtreclame centraal bij onthulling door Koning Willem-Alexander

The Gallery

Realisatie: 2014
Opdrachtgever: BTC-Twente
Diensten: Bedrijven huisvesting

Opening Gallery

Op de campus van Universiteit Twente is een nieuw centrum voor innovatie geopend, The Gallery. Het gebouw, dat op termijn 45.000 vierkante meter bedrijfsruimte biedt, huisvest kennisintensieve bedrijven, innovatiecentra en seviceloketten voor innovatieve bedrijven.

Om het pand een opvallend uiterlijk te geven, is op de gevel een grote neonsign geplaatst. Koning Willem-Alexander verzorgde 2 april 2014 de opening van het pand door het onthullen van de sign op de glazen gevel.

Eind Resultaat

Gekozen is voor een aluminium doosleters met dubbellijnige witte neon, met een lichtvangrand die het doorlopen van licht en schaduwvorming voorkomt. Per stuk zijn de letters bijna 2 meter hoog, in totaal meet de sign 11,5 meter. De doosletters zijn gemonteerd op een aluminium kokerprofiel, waar ook de kabels doorheen lopen en zijn geplaatst op de glazen gevel van het pand, een extra complicerende factor. Enerzijds wat de montage betreft, anderzijds omdat de letters aan de binnenzijde ook zichtbaar zijn. De klant is content; “Een Eyecatcher, in het donker knalt het er echt uit”.