Referenties

Royal Huisman

By 24 december 2019 januari 28th, 2021 No Comments

Royal Huisman

De bekroning van de nieuwe werf

Nieuwe werf voor superjachten in haven Amsterdam

Realisatie: 2019 (18-8-2019 opgeleverd)
Opdrachtgever: Royal Huisman Shipyards
Diensten: Bouw van exclusieve jachten

Royal Huisman is wereldwijd een van meest prominente bouwers van op maat gemaakte zeil- en motorjachten tot 90 meter en de bouwer van het grootste aluminiumjacht (een zeiljacht van 81 meter voor een Aziatische klant) ter wereld.

De hoofdlocatie van Royal Huisman in Vollenhove heeft zijn maximale capaciteit bereikt, waardoor een uitbreiding naar Amsterdam (voormalige werf van Holland Jachtbouw) gerealiseerd is. Vanwege de directe toegang tot diep water is dit een welkome aanvulling voor de bedrijfsactiviteiten.

Reklatekst mocht ervoor zorgen dat de identiteit van Royal Huisman op deze nieuwe locatie goed zichtbaar is.

Content_3
Drukwerk

Reklatekst zorgt voor de juiste herkenning

Herkenning
De zwarte letters ‘Royal Huisman’ tegen de witte gevels zorgen voor een optimaal contrast. De letters lichten ’s nachts wit uit waardoor het logo zowel overdag (zwart) als ’s nachts goed zichtbaar is. Door het beeldmerk vrijstaand op het dak te plaatsen, zal deze meer in het oog springen en bijdragen aan de herkenning van Royal Huisman.

Eenheid
De gehele werf bestaat uit drie enorme hallen. Om eenheid te creëren tussen de gebouwen, hebben wij geadviseerd door middel van een LED contour de gevels te accentueren. Op het ontwerp staat de accentuering (LED contour) tegen de dakrand ingetekend.
De realisatie zal in een 2e fase nog gerealiseerd worden.

Uitdagend
Nadat de gemeente de benodigde vergunning verstrekte zijn er sterkteberekeningen gemaakt.
Omdat het dak schuin afloopt is er in plaats van betonballast gekozen voor het aanbrengen van een nieuwe stalen voorziening aan de bestaande dakconstructie. Het aanbrengen van de nieuwe stalen voorziening inclusief het vervangen van een deel van de dakbedekking werd in 3 dagen uitgevoerd. Vervolgens zijn net voor de officiële opening de nieuwe logo’s geplaatst.

Overige signing

Naast de 2 verlichte logo’s van Royal Huisman heeft Reklatekst ook een verlicht logo van ‘huisfit’ geleverd.
Daarnaast zijn er nog diverse andere elementen geplaatst, waaronder een verlichte zuil, freesteksten en bewegwijzeringsborden.

De nieuwe werf van Royal Huisman is een ware eyecatcher in het havengebied van Amsterdam.

Content_1