Referenties

Gemeente Westland

By 1 februari 2019 februari 20th, 2019 No Comments
gemeente westland

Gemeente Westland

“De kortste weg naar je nieuwe paspoort?”

gemeente Westland

Gemeente Westland

Realisatie: 2017
Opdrachtgever: Consortium De Groene Schakel
Diensten: Bouw/Overheid

Je paspoort verlengen bij Gemeente Westland? Dagelijks komen er meer dan 500 bezoekers bij het nieuwe gemeentehuis van Gemeente Westland en Reklatekst wijst jou hier de weg!

Gemeente Westland heeft een contract van 25 jaar met consortium De Groene Schakel. In dit contract is opgenomen het Design, Build, Maintain, Finance en Operate. Het consortium bestaat onder meer uit Boele & van Eesteren en het ontwerp is van architectenbureau Cepezed. Met trots hebben wij het projectmanagement omtrent signing en bewegwijzering op ons genomen!

gemeente westland

De aanvraag

Onderdeel van het contract van het consortium is de bewegwijzering. Een goede Wayfinding strategie was daarom vooraf noodzakelijk, voor zowel het publiek toegankelijke gemeentehuis aan de Verdilaan als het gemeentekantoor aan de Laan Van De Glazenstad. Voor beide locaties, maar in het bijzonder voor de Verdilaan, geldt dat er dagelijks veel bezoekers zijn. Deze bezoekers moeten, ook als ze er voor de eerste keer zijn, snel en op vanzelfsprekende wijze hun weg kunnen vinden.

Aanpak

Wayfinding strategie
Met alle betrokken partijen zoals de architect, de gemeente en het bouwbedrijf is gestart met een uitgebreide analyse en inventarisatie van de afzonderlijke plattegronden, inrichtingsplannen en definiëring van de doelgroepen. Na deze sessies is een informatieplan opgesteld met de Wayfinding strategie. Naast dit informatieplan zijn er, van zowel binnen in het gebouw als het omliggende terrein, vlekkenplannen gemaakt waarin alle locaties staan vermeld. Het bijbehorende bordenplan geeft aan welke informatie op welk sign wordt vermeld.

Design
Naast de oplevering van de Wayfinding strategie is ook het ontwerp en het bestek verzorgd. Gestart is met de uitwerking van een tweetal conceptdesigns. Vervolgens is één concept door vertaald naar een ‘sign family’ passend bij de huisstijl van de gemeente en de architectuur van het gebouw.

Resultaat

Na het complete voortraject in alle details te hebben doorlopen heeft Reklatekst ook de productie en montage van 300 signs verzorgd. Het uiteindelijke resultaat is een functionele bewegwijzering die aansluit bij de wensen en eisen van alle betrokken stakeholders.