Referenties

Douglas

By 9 april 2019 No Comments
Douglas

Douglas

“Een nieuwe look voor Douglas”

douglas voorgevel

Parfumerieketen Douglas gooit het over een andere boeg

Realisatie: 2018 – heden
Opdrachtgever: Douglas
Diensten: Retail, Parfumerieketen

Douglas komt in alle zeventien Europese landen waar de keten is gevestigd met een nieuwe merkstrategie, waarbij veel nadruk gelegd wordt op het nieuwe logo. Deze nieuwe versie is ontworpen door Peter Schmidt Group in Hamburg en combineert traditionele invloeden met een moderne uitstraling. De typische mintkleur is het opvallendste kenmerk van het bekende Douglas-logo en deze blijft dan ook behouden, waardoor de typografie duidelijker kon worden veranderd. ‘Vooral de hoofdletters drukken kracht en zelfverzekerdheid uit. De met elkaar verbonden letters “D” en “O” symboliseren de hechte en trouwe band die Douglas met zijn klanten heeft. De nieuwe strategische positionering van Douglas is ook terug te zien in de nieuwe mission statement van het bedrijf: “We encourage and inspire you to have the confidence to live your own kind of beauty.”.

Douglas Holding AG is met meer dan 1.700 filialen een van de grootste filiaalbedrijven op de Europese cosmeticamarkt. Reklatekst heeft de opdracht gekregen om alle 114 locaties in Nederland te rebranden.

douglas voorgevel
douglas voorgevel

Van inventarisatie tot realisatie

Het implementeren van de nieuwe huisstijl is een uitdagende klus waarbij Reklatekst zoveel mogelijk werkzaamheden uit handen heeft genomen. Voor alle Nederlandse locaties van Douglas worden de volgende stappen doorlopen:

  • Inventarisatie bestaande signing
  • Visualiseren nieuwe situaties
  • Aanvragen gemeentelijke vergunningen
  • Realisatie

Toonaangevende posisite in Europa

De beautymarkt verandert razendsnel en Douglas is koploper in deze verandering. Met de nieuwe merkstrategie zorgt Douglas ervoor dat de modernisering niet onopgemerkt zal blijven. De nieuwe premium lichtreclame zal zeker zijn steentje bijdragen.

De rebranding is in volle gang en zal medio 2019 afgerond worden.

douglas voorgevel